Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

155 км/ч ?!?! нещо не си догледал... 205 по може
    147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
    Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
    156 2.4 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от sashoskiora Покажи съобщение
      .Разглеждахме оригиналната книжка и разхода не е много приличен и на 1.9 дизал му дават около 8 градско,а като максимална скорост само 155км/ч.
      155км ги правя на трета и има мегдан за още малко

Всъщност не съм много сигурен ама 140 на трета със сигурност стават.
      Honda CB 500
      Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана )
      Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
      Зелен дванайсетак от яките (то други няма)

Comment

Първоначално публикувано от Gh0stRider Покажи съобщение
        155 км/ч ?!?! нещо не си догледал... 205 по може

Така пишеше в книжката на 2-ката и даваха към 210 и 11.7 градско разход някъде

Comment

Най-бавната 156 е 1.6 и дори тя има максимална скорост 200.. сички други са нагоре. Аз ти се чудя на акъла как може човек да повярва че такава кола дига само 155 ... че то най-пикливата корса с 1.0 мотор сигурно ги може 160 ....
          156 2.4 JTD - ex

Comment

с 1.6 лятото като пуснеш климата и разхода ще ти се вдигне сигурно като на 2.0 и ще умираш по светофарите
            Или 1.8/2.0 или дизеловите варянти от които аз бих предпочел 2.4(един цилиндър повече)
            Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

1.9 дизал му дават около 8 градско,а като максимална скорост само 155км/ч.
              Или мили в час......
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                Или мили в час......
                е да бе.. 155х 1.6 = 248 км/ч... Не е и баш така
                156 2.4 JTD - ex

Comment

..... и на 1.9 дизал му дават около 8 градско,а като максимална скорост само 155км/ч.
                  Тъй като моята е обяване за продажба/бартер скоро един от потенциалните купувачи идва да я гледа и пробва.Той също се съмняваше в мощността , макс.скорост и т.н. на 1,9 ЖТД. Е, след като слезе нямаше подобни забележки,но даваше ...6000лв!!! /толкова били на пазарите!!! /. Съответно му казах че за тази сума мога да му позволя единствено да се снима с мен и колата.
                  Интимната ми мисъл е - качи се карай и виж скоростта,оборотомера и т.н. И кола от пазари не си купувай,че започва филм на ужасите какъвто сме гледали.
                  Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                  Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Разглеждахме оригиналната книжка и разхода не е много приличен и на 1.9 дизал му дават около 8 градско,а като максимална скорост само 155км/ч.
                    Абе не е баш 155 км/ч , малко повечко вдига моя спален вагон 1.9 JTD

Иначе разхода е според зависи, от 6,8 до 7,5 л/100 гори на мойто градско.
                    Volvo XC90 D5 '06
                    Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                    Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                    ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                    ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Максималната скорост по каталог е 188км/ч на 105 коньовия а на 115 е 191.
                      Pinko що заблуждаваш хората кажи с коя модификация е мотора и колко коня е след чипа.
                      И тази тема кой с какво колко е вдигал мисля е за децата вдигането става с засичане със сверен GPS в момента на постигане на съответната корост. Много пути съм го споменавал като става въпрос за скорости и километражи имам 4-ма свидетели на лада с обърнат километраж и показание 190 (има направена допълнителна чертичка след смятане и изчисляване се получи че скороста е била някъде около 165км/1 което е реално вече защото се движех по надолнище.
                      156 1,8 ТS 99
                      Nissan Murano 2005

Comment

максималната скорост по каталог е както каза Новачев на 1.9 ЖТД е 188 км/ч
                        на 1.6 ТС - 200 км/ч
                        на 1.8 ТС - 210 км/ч
                        на 2.0 ТС - 216 км/ч
                        на 2.5 - 230 км/ч
                        а на 2.4 ЖТД - 203 км/ч

ускорението от 0-100 при 1.6 ТС и при 1.9 ЖТД е едно и също - 10.5 с
                        така че и в едната или в другата да се качиш спринта до 100 е еднакъв
                        а относно максималната 155 км/ч то това ще е сигурно ако е с теглич и е закачена отзад 8 метрова каравана, кажи на човека че Алфите имат и 4-та и 5-та предавка а не да кара само на 3-та максимум

Comment

alfa 156

Аз карам бензинова с 1,8 мотор и съм много доволен. В комбинация с газов инжекцион разходите за гориво значително намаляват, а инжекциона се избива за 15 хкм.
                          Zastava 55
                          VAZ 2101
                          AUDI 80 `80
                          VW Golf III `93
                          ALFA ROMEO 1,8 TS `98

Comment

Престъпление е да караш 156 на гЪз
                            Giulietta 1,6 JTDm 2013
                            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Към бъдещия (предполагам) колега От това което описваш, най-много ти пасва 1.9JTD. Имаме Marea с този мотор (кара я баща ми), от както я купихме и обслужихме, сме сменяли само маслото, накладки и наливаме нафта Много здрав мотор, много добра кола ако се пази. Не мисля, че има голяма разлика м/у 2.4 и 1.9, но нямам впечатления
                              Колкото до бензиновите, аз имам 1.8 много съм доволен и няма да й сложа газ никога. Карам я на 100 октанов бензин и ако ще правя компромис с горивото, ще е наливане на 98H.
                              2.0 TS е малко по-мощен двигател, на разход може да гори 1-1.5л градско повече от 1.8, но също не е това което ти трябва.
                              1.6 е слаб мотор за това купе и не си заслужава, разхода е същия (повярвай).

Климатик/Климатроник задължително да има и да работи, не се трае лятото иначе и ще си псуваш дните каквато и кола да караш...
                              Alfa Romeo 156 1.8 TS 98' + FIAT Marea Weekend 1.9JTD 00' + FIAT Tipo 1.9TD 93'

Comment

Working...
                              X